Geoblog.pl    jowa31    Podróże    Raz, dwa, trzy na GOA lecimy...i nie tylko    Łochowo (sypialnia Bydgoszczy) - inaczej mówiąc to już jutro wyruszamy
2012
sie

Łochowo (sypialnia Bydgoszczy) - inaczej mówiąc to już jutro wyruszamy

Polska
Polska, Łochowo

Po wielu perypetiach udało nam się (czyli Malwie) kupic bilety kolejowe na odcinkach Varanasi_Khajuraho, Khajuraho-Agra.
Do tego 1 miejsce potwierdzone i 2 pierwsze na liście rezerwacji z Hospet na Goa.Dwa odcinki Mumbai- Varanasi i Jaipur-Pune lecimy indyjskimi liniami. Resztę bierzemy autobusami. Z nabyciem biletów lotniczych i autobusowych przez internet nie było żadnych problemów.
Chyba pierwszy raz tak mam, że jeszcze nie wyleciałam, a już bilety na wszystkie trasy w kieszeni. Ale jak poczytałam blogi to wolałam nie ryzykowac za bardzo, tym bardziej, że niby 3 tygodnie będziemy, ale odliczając 3 dni przelotów w dwie strony z Europy to zosyaje tylko 18 dni w Indiach.
Do tego mamy zarezerwowane 3 noclegi. Jeden w Amsteradmie, w hotelu Etap. Potem pierwszy w Panaji - hotel Blessings (85zł/pokój 3 osob.) i w Pune (pokój 3 osob./21 Euro)- bo przylatujemy o 23.00 i nie ma sensu zdac się na łaskę losu i Hindusów. Resztę zorganizujemy sobie na miejscu.
I to chyba tyle, przynajmniej na razie.

Adresy:
redbus.in -bilety autobusowe
agoda -hotele, zwłaszcza w Indiach, Azji

magdah
magdah - 2012-08-26 08:05
No cóż autobusami nie jeździłam, ale z moich doświadczeń autostrada Delhi -Agra 200 km samochód z kierowcą = 6 godzin ( w jedną stronę). Pociąg jedzie dwie...

hop
hop - 2012-08-26 15:25
no i prosze mi zbadac teren pod katem wojazy rowerowych

jowa31
Jolanta W.
zwiedziła 60.5% świata (121 państw)
Zasoby: 1107 wpisów1107 2855 komentarzy2855 8401 zdjęć8401 0 plików multimedialnych0